:

aardbeien recepten dessert

Maxim Versluijs
Maxim Versluijs
2025-12-04 05:31:57
Count answers : 1
0

Ik maakte een alcoholvrije variant die iets bewuster is en waar de kinderen ook van kunnen genieten. Eigenlijk dus gemarineerde aardbeien met ijs, maar dan ook nog met limoenroom en munt. De aardbeien marineer ik sinaasappelrasp- en sap, vanille extract en een scheutje aardbeiensiroop. Ik voeg een klein beetje poedersuiker toe voor een licht zoetje, maar het blijft subtiel. Vooral de limoensmaak overheerst en die kun je zo intens maken als je zelf wilt. Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snijd ze in kwarten. Rasp de schil van de sinaaspappel en knijp daarna het sap eruit. Klop hier de 1 tl vanille extract en optioneel de 1 el aardbeiensiroop door. Meng de aardbeien en marinade in een schaal, dek af en zet minstens 1 uur in de koelkast om te marineren. Schenk de koude slagroom in een kom en voeg de 10 gr poedersuiker en rasp van 1 limoen aan toe. Klop lobbig met een mixer. Voeg daarna wat druppels limoensap toe en klop verder, maar niet tot helemaal stijf. Pak 4 mooie ijscoupes of glazen bakjes en doe hier de bollen vanille ijs in. Garneer om en om met gemarineerde aardbeien en de limoenroom. Maak af met de fijngehakte munt en serveer direct.

Om te beginnen: laagjespudding met fruit. Of wat dacht je van aardbeienmousse of een ijslolly van appel en aardbeien? Een recept nodig voor een dessert met aardbeien en chocolade? Steek aardbeien (en ander fruit) op een stokje en dip in gesmolten chocolade. Aardbeienijs met yoghurt maken is helemaal niet moeilijk. Mix aardbeien met yoghurt en zet het mengsel in de diepvriezer.

Starten doe ik met mijn vlierbloesemmousse met aardbeien. Op de mousse komen verkruimelde koekjes en aardbeien, en – als je er vindt – wat verse vlierbloesem. Wil je na je volgende barbecue nog een snel dessert met aardbeien serveren, dan kan je eens de dessertglaasjes met gemarineerde aardbeien die ik een aantal jaar geleden bedacht, aanraden. Door de aardbeien te marineren met balsamico-azijn, krijg je de perfecte combinatie van zoet en zuur. Deze frozen yoghurt met aardbei en amandel is wel een goed receptje om te starten: makkelijk, snel en je moet geen anglaise maken. Hou je van kleine taartjes, dan moet je deze eenvoudige fruittaartjes eens proberen. Mijn plattekaastaart met aardbeien en limoen verenigt smeuïge plattekaas met friszure limoen en zongerijpte aardbeien. Vorige week nog postte ik deze panna cotta taart met aardbeien, die even eenvoudig als lekker is. Bodem van petit beurre koekjes, panna cotta van kefir, verse aardbeien erop: meer is het niet. Als pronkstuk eindig ik met deze aardbeientaart met citroenmousse.

Een simpel toetje met aardbeien, wafels en vers geklopte slagroom is een klassieker en altijd goed. Je kunt ook een vleugje vanille-extract toevoegen aan de slagroom voor extra smaak. Ook een topper: aardbeien tiramisu! Een meer verrassende combinatie is aardbeien met balsamicoazijn en verse muntblaadjes. Begin met een zachte basis, zoals vanille-ijs, panna cotta, of zachte cake. Voeg eventueel een saus toe, zoals gesmolten chocolade, aardbeiensaus, of een fruitige coulis. En tot slot wat crunch, bijvoorbeeld in de vorm van koekjes, noten of een crumble.