:

kinderbueno taart recept

Jade van Herstal
Jade van Herstal
2025-12-07 06:59:22
Count answers : 1
0

Een super eenvoudige taart waar je geen oven voor nodig hebt. Een ongebakken cheesecake dus die je in een handomdraai (wachttijd niet meegerekend) op tafel zet en waar iedereen dol op zal zijn.

250 milliliter slagroom 250 gram mascarpone 250 gram volle kwark 200 gram chocolate chip cookies 60 gram roomboter ongezouten 100 gram witte basterdsuiker 8 stuks Kinder Bueno + extra ter garnering 50 gram chocolade gesmolten.

Bekleed de bodem van een 20cm grote springvorm met een vel bakpapier en vet de randen van de vorm in. Verkruimel de chocolate chip cookies in een foodprocessor of door erop te slaan met een deegroller. Smelt de ongezouten roomboter in een pannetje en voeg hier de koekkruimels aan toe. Stort het geheel in de springvorm en druk goed aan met de achterkant van een lepel.

Klop de slagroom in een schone, vetvrije kom lobbig. Doe de mascarpone, kwark en de basterdsuiker in een andere kom en roer dit goed door tot een romig mengsel. Voeg de slagroom toe en vouw dit voorzichtig door de andere ingrediënten. Breek de Kinder Bueno's in stukken en smelt deze au bain-marie. Prak het gesmolten mengsel met een vork tot een papje en voeg dit toe aan de cheesecakevulling. Schep het er luchtig doorheen.

Stort de cheesecakevulling in de springvorm en dek deze af met een vel aluminiumfolie. Laat de cheesecake minimaal vier uur in de koelkast opstijven. Garneer de cheesecake vlak voor het serveren met in stukken gebroken Kinder Bueno's en de gesmolten chocolade.

Ingrediënten: 250g boter 250g pure chocolade (vervangen kan door 6 el cacao oplossen in heet water) 4 eieren 200g donkere basterdsuiker 450g zelfrijzend bakmeel Snufje zout 1 zakje bakpoeder 1 zakje vanillesuiker.

Ingrediënten vulling: 5X2 repen Kinder Bueno 1000ml vloeibare slagroom (2 X 500ml) Poedersuiker om op smaak te brengen 3 zakjes klopfix 3 el Nutella/chocopasta.

Ingrediënten buitenkant: 500ml mascarpone (goedkoper te verkrijgen bij de Lidl) 100g roomkaas (cream cheese, of Mon Chou) 250ml vloeibare slagroom 1 zakje klopfix Poedersuiker om op smaak te brengen Nutella chocopasta (hoe donkerder de kleur, des te meer je nodig hebt!).

Verwarm de oven voor. Pak een bakblik van 24cm en vet de zijkanten in met boter en bestuif deze met meel of gebruik een bakspray. Op de bodem leg je bakpapier waarvan je de zijkanten heb geknipt. Snij de boter in een paar stukken en laat deze smelten in een steelpan. Breek de chocola in stukken en voeg ze toe aan de boter. Laat het mengsel langzaam smelten op een laag vuurtje. Roer regelmatig zodat het niet gaat aanbranden. Haal de pan van het vuur zodra er een egaal mengsel is ontstaan.

Breek de eieren in een kom, voeg de basterdsuiker en het snufje zout toe en mix het goed door elkaar. Giet de chocoladeboter toe aan het eiermengsel en roer tot een geheel met een spatel. De laatste stap is het zeven van het zelfrijzend bakmeel waarna je vervolgens alles door elkaar mixt tot er een egaal mengsel ontstaat. Giet het beslag voorzichtig in de bakvorm en bak de cake gaar op 170 graden. Open de oven de eerste 40 minuten niet, dit voorkomt dat de cake gaat inzakken. Na de 40 minuten kun je met een saté prikker kijken of de cake gaar is. Elke oven verschilt qua tempratuur dus hou de tijd in de gaten.

Haal de cake uit de oven en laat deze minimaal 2 uur afkoelen. Na ongeveer 10 minuten haal je de cake uit de bakvorm en laat je deze op een rooster afkoelen. Bij het snijden wil je niet dat deze kapot gaat. Snij de afgekoelde cake in 3 lagen of 2 als je 3 niet aandurft.

Stop een kom in de vriezer voor 10 minuten zodat deze koud wordt. Voeg de vloeibare slagroom, Klopfix en Nutella pasta bij elkaar in de koude kom en breng deze op smaak met poedersuiker. Klop deze ingrediënten tot een stevige massa. Bewaar 1/3e van de stevige massa voor later, deze ga je voor de buitenkant gebruiken als eerste laag. Snij of maal de repen Kinder Bueno en spatel ze door de rest van je stevige slagroom mix. Hiermee ga je de taart vullen. Bewaar dit mengsel in de koeling en ga aan de slag met de frosting.

In een schone kom mix je mascarpone, roomkaas, zakje klopfix en breng je deze op smaak met poedersuiker. Voeg naar wens Nutella toe. Om het een mooie, donkerbruine chocoladekleur te geven gebruik je zeker bijna een hele pot Nutella. Leg ook deze kom in de koeling en pak de andere kom eruit. Vul alle lagen met voldoende vulling en stapel deze op elkaar. Besmeer nu de buitenkant met 1/3e deel van de bewaarde stevige massa. Als je de taart hebt bedekt kun je als het mogelijk is de taart 10 minuten in de vriezer laten koelen. Zo kan je beter te werk gaan met de frosting.

Nadat je de taart hebt afgedekt met de frosting kun je er toefjes opspuiten en de taart versieren met gesmolten chocola en Kinder Bueno. Taarten zijn meestal het lekkerst als ze zijn afgekoeld!

Dit Kinder Bueno taart recept bestaat uit gewone biscuit, chocolade biscuit en Kinder Bueno botercrème. Voor tussen de verschillende lagen van deze heerlijke Bueno taart ga je Kinder Bueno vulling maken en voor de afwerking gebruik je witte chocolade crème en pure chocolade drip.

Ingrediënten 250 g FunCakes Mix voor Choco biscuit 250 g FunCakes Mix voor Biscuit Deluxe 400 g FunCakes mix voor Botercrème FunCakes Smaakpasta Witte Choco FunCakes Bake Release Spray FunCakes Chocolade Melts Puur 55 + 25 + 400 ml water 3 + 4 eieren 500 gram zachte ongezouten roomboter 10 pakjes Kinder Bueno.

Verwarm de oven voor op 180°C (heteluchtoven 160°C). Meng 250 gram FunCakes mix voor Choco biscuit, 55 ml water en 3 eieren. Klop het beslag op de hoogste snelheid in 7-8 minuten, daarna nog 2-3 minuten op lage snelheid. Spatel dit in de ingevette bakpan en bak de biscuit in ongeveer 30-35 minuten gaar. Stort hierna op een taartrooster om af te laten koelen.

Was de bakpan af en vet hem opnieuw in. Maak nu 250 gram FunCakes mix voor Biscuit Deluxe met 25 ml water en 4 eieren zoals hierboven beschreven. Spatel dit in de bakpan, bak de biscuit in ongeveer 30-35 minuten gaar en stort hierna op een taartrooster om af te laten koelen.

Maak 400 gram FunCakes mix voor Botercrème aan met 400 ml water en zet dit een uur weg. Klop 500 gram boter in 5 minuten zalvig. Voeg het botercrème mengsel in gedeeltes toe aan de boter. Mix het geheel door tot een gladde crème (ca. 10 minuten). Haal een klein beetje botercrème uit de kom om je taart dun mee af te smeren en breng dit op smaak met de witte chocolade pasta.

Breek 6 pakjes Kinder Bueno in stukjes en doe dit in een magnetron bestendige schaal. Verwarm dit 1 minuut in de magnetron en prak het met een vork helemaal fijn. Laat dit afkoelen en spatel het daarna door de resterende botercrème. Snijd de biscuits allebei 2 keer door met de taartzaag en stapel de taart om en om met de chocolade biscuit en gewone biscuit met daartussen een laagje Kinder Bueno botercrème. De rest van deze crème doe je in een spuitzak met spuitmondje 6B. Smeer de taart rondom af met de witte chocolade botercrème en zet de taart een half uurtje in de koelkast zodat het kan opstijven.

Smelt 100 gram pure chocolade melts op 450W in de magnetron onder af en toe roeren. Als het bijna gesmolten is haal je het uit de magnetron en roer je de zichtbare stukjes weg in de warme chocolade. Laat dit iets afkoelen.

Haal de taart uit de koelkast, doe de gesmolten chocolade in een spuitzak, knip er een klein puntje af en laat dit langs de rand van de taart naar beneden druppen. Spuit de hele bovenkant van de taart vol met Kinder Bueno botercrème toefjes. Decoreer de taart met de overgebleven Kinder Buenos.