slootertaart recept
Wil je een lekkere slof maken? Dan is het handig om een slof gebak recept te volgen. Bij het maken van sloffen komt namelijk het één en ander kijken. Het deeg dat voor een slof taart wordt gebruikt, is over het algemeen hetzelfde. Het deeg wordt vaak gevuld met amandelspijs, wat vervolgens wordt meegebakken. Ben je niet zo dol op amandelspijs? Dan kun je dit ook vervangen door banketbakkersroom. Wanneer je banketbakkersroom meebakt, verandert de structuur ervan. Dat is onwijs lekker in combinatie met de sloffenbodem. Nog een voordeel hiervan, is dat veel sloffen na het bakken worden opgespoten met banketbakkersroom.
Iets wat goed is om te weten, is dat ongevulde sloffenbodems prima een poosje kunnen worden gemaakt. Dat is ontzettend handig, omdat je bij een slofgebak recept vaak twee sloffenbodems tegelijk maakt. Een sloffenbodem kun je dus heel goed alvast van tevoren maken en bewaren voor een bepaalde gelegenheid. Op het moment dat je de slof wilt serveren, hoef je dus alleen nog maar de vulling te maken en de taart ermee te vullen. Verpak een afgebakken sloffenbodem luchtdicht en doe de bodem in de vriezer. Als je dat doet, blijft de sloffenbodem tot wel drie maanden goed.
Wanneer je een slof taartbodem hebt gebakken, moet je die eerst even goed laten afkoelen. Daarna kun je het gebak vullen met wat je maar wilt. Vul de slof bijvoorbeeld met slagroom, banketbakkersroom, mascarpone enzovoorts. Als je het lekker vindt, kun je ook twee verschillende soorten room gebruiken. Daarna kun je een sloftaart met van alles en nog wat decoreren. Versier het slof gebak bijvoorbeeld met vers fruit, nootjes, caramelblokjes, chocoladedecoraties en nog veel meer.
Om een slof gebak te kunnen maken, heb je een aantal spullen en ingrediënten nodig. Het belangrijkste is een sloffenring. Met deze ring kun je namelijk de kenmerkende vorm van de slof uit het deeg steken. Daarnaast heb je een bakplaat en bakpapier nodig. Het komt ook vaak voor dat je banketbakkersroom en amandelspijs nodig hebt. Welke ingrediënten je precies moet gebruiken, hangt af van het recept dat je volgt.