luxe kerst dessert recepten
Een echte eyecatcher is deze cappuccino cheesecake. Met zijn heerlijke koffiesmaak is het een verwennerij bij elk kerstdiner. Een voordeel van dit kerstdessert is dat je hem al van tevoren kunt maken. Nog een hele goede optie is de stroopwafel tulbandcake. Dit typische kersttoetje zal bij heel veel mensen in de smaak vallen. Voeg bijvoorbeeld cranberry’s of stukjes chocolade toe voor een extra feestelijk gevoel. Liever geen taart of cake als kerstdessert? Dan is deze mango tiramisu een heel goed alternatief. Dit gerecht is ontzettend makkelijk en snel te maken, maar is toch heel feestelijk.
Luxe kerstdesserts Voor jou kan het niet luxe genoeg! Probeer één van deze luxe kerstnagerechten voor een spetterende afsluiting van je kerstavond. Het kerstdiner afsluiten met een knal? Laat je verleiden door deze heerlijke, klassieke nagerechten die perfect passen bij de feestelijke sfeer. 'Mijn favoriete nagerecht met Kerst? Een klassieke kersttrifle, romige chocolademousse of hemelse macarontaart. Eén ding is zeker: kerstdesserts mogen indruk maken.'
Bij een feestelijk diner met kerst hoort een mooi dessert om lekker mee uit te pakken. Wil je een kerstdessert in een glas maken? Doe het met deze kerst toetjes recepten. Een trifle of tiramisu is een ideaal kerstdessert voor in een glas. Wat je ook kiest: een kerstdessert in een glas ziet er altijd al mooi uit en is handig uit te serveren. Ook met weinig ingrediënten en weinig tijd kun je een feestelijk kersttoetje maken. Ontdek deze heerlijke kerstdessert recepten. Maak dan meerdere kerstdesserts en stel zo een bijzonder kerst grand dessert samen.
Ingrediënten200 g MonChou zacht & luchtig (kuipje)2 Eidooiers100 g Witte Basterdsuiker2 el Honing50 ml sterke koffie4 el amaretto of koffielikeur2 el suiker12 lange vingers2 el Cacaopoeder1 keukenmachine of mixer6 (wijn) glazen1 (thee) zeefje1 stevig papierBereidingswijze Zet in 4 stappen deze heerlijke Tiramonchou-kerstdessert op tafel. Klop met de mixer de MonChou met de eidooiers, basterdsuiker en honing glad. Meng in een diep bord de koffie, likeur en suiker. Doop dee lange vingers één voor één in het koffiemengsel, halveer ze en leg in één laag op de bodems van de glazen. Schep de helft van het roommengsel erop. Maak op dezelfde manier nog een laag met lange vingers en de rest van het roommengsel. Zet de glazen minstens 4 uur in de koelkast zodat de tiramonchou kan opstijven. Knip uit stevig papier een ster (iets kleiner dan de glazen). Houd de ster boven de glazen en strooi met het zeefje de cacaopoeder erover.
Wil jij de show stelen met jouw kerst toetje? Kies dan één van deze spectaculaire kerstdesserts. Deze recepten zijn stuk voor stuk bijzonder te noemen. En als je nou écht die ‘ahhh’s’ wil horen, steek dan een sterretje aan. Geniet ervan. Zo’n chocolade eclair is om bij je vingers af te likken! Marylise en Clea maken de eclairs met donkere chocolade. Wil je het een keer op een andere manier proberen? Gebruik dan witte smeltchocolade of chocolade met karamelsmaak. Net even een andere twist, maar oh zo lekker.