Glutenvrij bakken airfryer
Alles kan in de airfryer (tenminste bijna alles) en dus ook glutenvrij.
Airfryer handig bij glutenvrij dieet.
Ik kan me trouwens goed voorstellen dat een airfryer goed werkt voor iemand die glutenvrij moet eten.
In dit kookboek wordt dan ook aangeraden om je airfryer tot glutenvrij zone te verklaren en andere huisgenoten hiervan op de hoogte te stellen.
De airfryer speelt daar volgens haar een rol bij.
Ze behandelt voorin Glutenvrij in de airfyer alle vragen die je maar kunt hebben over airfyer en koken in de airfryer.
Het idee is dat je alle recepten in dit kookboek in alle merken airfyers kunt bereiden.
Alle recepten zijn uiteraard glutenvrij.
In het zoete dingen hoofdstuk staan nog enkele eveneens in de airfryer te bereiden nagerechten, bijvoorbeeld een victoria sponge cake uit de airfryer.
Glutenvrije Cake Recept Airfryer voor Hartpatiënten.
Als je op zoek bent naar een gezond recept dat tevens hartvriendelijk is, dan is dit glutenvrije cake recept voor de airfryer precies wat je nodig hebt.
| Ingrediënten |
| 200 gram glutenvrij meel (bijv. amandelmeel of havermeel) |
| 3 eieren |
| 150 ml magere melk of plantaardige melk (zoals amandelmelk) |
| 100 gram ongeraffineerde suiker of stevia (voor een suikervrij alternatief) |
| 75 ml olijfolie of kokosolie |
| 1 theelepel bakpoeder |
| 1 theelepel vanille-extract |
| 50 gram gehakte walnoten (optioneel) |
| Snufje zout |
| Optionele toevoegingen |
| 50 gram pure chocolade stukjes (min. 70% cacao, voor een extra traktatie) |
| Geraspte citroenschil voor een frisse twist |
Begin met het voorverwarmen van de airfryer tot ongeveer 160°C.
Vet de cakevorm in met een beetje olijfolie of bekleed deze met bakpapier om plakken te voorkomen.
Klop in een grote mengkom de eieren luchtig met de suiker of stevia tot een licht en schuimig mengsel.
Voeg vervolgens de olijfolie en vanille-extract toe aan het eimengsel en mix goed door.
Meng het glutenvrije meel met het bakpoeder en een snufje zout apart in een andere kom.
Voeg afwisselend het meelmengsel en de melk toe aan het eimengsel.
Zorg ervoor dat alles goed gemengd is en er geen klontjes meer te zien zijn.
Vouw voorzichtig de gehakte walnoten en, indien gewenst, de chocolade stukjes door het beslag.
Giet het cakebeslag in de voorbereide cakevorm en strijk de bovenkant glad met een spatel.
Plaats de cakevorm voorzichtig in de voorverwarmde airfryer.
Bak de cake gedurende 30-35 minuten op 160°C, of totdat een tandenstoker die in het midden van de cake wordt gestoken er schoon uitkomt.
Haal de cakevorm voorzichtig uit de airfryer en laat de cake ongeveer 10 minuten in de vorm afkoelen.
Verwijder de cake uit de vorm en laat verder afkoelen op een rooster.
Snijd de glutenvrije cake in plakjes en serveer op een mooi bord.