makkelijke kerst dessert recepten
Er zijn genoeg recepten voor makkelijke kerstdesserts.
Met maar 5 ingrediënten of 15 minuten bereidingstijd zet je zo de lekkerste kerstdesserts op tafel.
Maak eens een kerstdessert in een glaasje, zoals een mini-trifle met meringue, amandelkoekjes of stroopwafel.
Ook lekker en simpel om te maken: mini-cheesecakes en chocolademousse.
Ook met weinig ingrediënten en weinig tijd kun je een feestelijk kersttoetje maken.
Soms is een makkelijk kerstdessert gewoon perfect in al zijn eenvoud.
Kerst is al genoeg geregel: het kerstnagerecht mag dus best wat makkelijker zijn.
Met onderstaande selectie hoef je niet te in te leveren op smaak.
Indruk maken én snel op tafel: win-win!
| 200 g | MonChou zacht & luchtig (kuipje) |
| 2 | Eidooiers |
| 100 g | Witte Basterdsuiker |
| 2 el | Honing |
| 50 ml | sterke koffie |
| 4 el | amaretto of koffielikeur |
| 2 el | suiker |
| 12 | lange vingers |
| 2 el | Cacaopoeder |
| 1 | keukenmachine of mixer |
| 6 | (wijn) glazen |
| 1 | (thee) zeefje |
| 1 | stevig papier |
Zet in 4 stappen deze heerlijke Tiramonchou-kerstdessert op tafel.
Klop met de mixer de MonChou met de eidooiers, basterdsuiker en honing glad.
Meng in een diep bord de koffie, likeur en suiker.
Dop de lange vingers één voor één in het koffiemengsel, halveer ze en leg in één laag op de bodems van de glazen.
Schep de helft van het roommengsel erop.
Maak op dezelfde manier nog een laag met lange vingers en de rest van het roommengsel.
Zet de glazen minstens 4 uur in de koelkast zodat de tiramonchou kan opstijven.
Knip uit stevig papier een ster (iets kleiner dan de glazen).
Houd de ster boven de glazen en strooi met het zeefje de cacaopoeder erover.