dessert glaasjes recepten
Toetjes in een glaasje zijn de perfecte kerstdesserts, want zo’n toetje in een glas ziet er meteen feestelijk uit.
Eton mess trifle Dol op eton mess? Dit eton mess recept in de vorm van kleine trifle toetjes is wat je zoekt!
Gemakkelijk te maken en bovendien een echte eyecatcher met meringue, slagroom en rood zomerfruit.
INGREDIËNTEN 500 g zomerfruit (diepvries) 75 g suiker 500 ml slagroom 4 grote citroenmeringues* 5 g munt (bakje 15 g) hoge glazen
We beginnen met comfort food die we vrij recentelijk hebben gedeeld.
Deze appeltaart in een glaasje heb je in no-time op tafel gezet en is zowel warm als koud lekker om te eten.
Ook leuk om bij de koffie te serveren!
Speculoos is ooit een hype geweest maar ik geloof dat het nu hetzelfde imago als Nutella heeft: altijd goed.
Dit speculoos toetje in een glas is heerlijk luchtig en valt eigenlijk bij iedereen wel in de smaak.
Ben je op zoek naar een wat frisser nagerecht, dan is deze cheesecake in een glaasje wellicht lekker.
Ik gebruikte er passievrucht voor, wat natuurlijk instant zorgt voor mooie looks èn een lekker frisse smaak.
Serveer er een kerstkransje in en het plaatje is compleet.
Butterscotch heeft iets heel ouderwets vind ik, zeker als je het maakt in de vorm van een pudding.
Deze butterscotch pudding is lekker decadent en gaat ongetwijfeld bij iedereen in de smaak vallen.
Over old school gesproken: deze chocoladepudding met slagroom doet mij altijd aan mijn opa denken.
Als je de pudding echter zelf maakt en in een glas serveert, is het direct een stuk feestelijker.
Bovendien is dit een toetje dat heel goed in de smaak gaat vallen bij kinderen gok ik.
Deze citroen cheesecake is super fris en lekker als toetje na een stevig diner.
Al jaren is de witte chocolademousse met karamelpopcorn een populair toetje in een glaasje.
De witte chocolademousse is heel makkelijk voor te bereiden, waardoor je op de dag van serveren alleen de popcorn nog hoeft te maken en toe te voegen.
De champagne cheesecake in een glaasje is feestelijk en smaakt heerlijk.
Dankzij de kersenvulling doet het me ergens een beetje aan monchoutaart denken en ik geloof dat iedereen daar dol op is.
Deze versie van tiramisu bevat geen alcohol en rauwe eieren en is dus geschikt voor iedereen.
Fris door de yoghurt en de kersen en toch decadent door de chocolademousse en brownies.
Serveer het toetje in mooie wijnglazen zoals ik heb gedaan en je hebt een spectaculaire afsluiter van het diner.
Simpel en vol smaak: dit knalroze toetjes maak je gemakkelijk van tevoren.
Voeg de gemberkoekjes wel pas met serveren toe, anders worden ze wat zacht en zompig.
Affogato betekent ‘verdrinken’ in het Italiaans want je ‘verdrinkt’ een bolletje vanille-ijs met warme espresso.
Belachelijk eenvoudig maar erg lekker.
Posset is een typisch Brits dessert dat een beetje op de Italiaanse panna cotta lijkt.
Terwijl je aan panna cotta gelatine toevoegt, stijft een posset op door de toevoeging van citrusvruchten zoals citroen of limoen.
Deze reactie gebeurt in het glas, dus kies vooral de leukste uit.
Een syllabub is een zoete pudding gemaakt van room en een zure alcoholische drank zoals wijn of cider.
Zodra je het eens gemaakt hebt, snap je waarom.
Het is waanzinnig lekker én staat al binnen tien minuten op tafel.
Hup, haal die chique glazen uit de kast en maak er je tiramisu in.
Vind de zomerse smaken van pêche melba in een potje: perzik, framboos, amandel en vanille.
Deze toetjes zijn geïnspireerd op s’mores – een typische Amerikaanse kampeertraktatie bestaande uit biscuitjes, chocolade en geroosterde marshmallows.
Een onweerstaanbare combi!
| Ingrediënten | 4 digestive biscuitjes | 120 g gezouten karamelsaus | 150 g pure chocolade 70% cacao – in stukjes | zout | 200 ml slagroom | 3 eieren – gesplitst | 120 g witte basterdsuiker | 1 tl citroensap |
| Bereiding | Maal de biscuitjes in een keukenmachine of plet met een deegroller tot grove kruimels. | Verdeel de kruimels over 6 glaasjes en verdeel de gezouten karamelsaus eroverheen. | Zet de glaasjes in de koelkast. | |||||
| Smelt de chocolade met een snufje zout au bain-marie (in een hittebestendige kom boven een pan met kokend water). | Laat de chocolade afkoelen. | Klop ondertussen de slagroom met een handmixer lobbig. | ||||||
| Voeg de eidooiers toe aan de gesmolten chocolade en roer glad. | Spatel eerst ¼ van de slagroom erdoorheen en voeg dan de rest van de slagroom toe. | Verdeel de chocoladeroom over de glaasjes en zet de glaasjes ca. 30 minuten terug in de koelkast om de room op te laten stijven. | ||||||
| Haal de glaasjes voor het serveren uit de koelkast zodat ze op kamertemperatuur kunnen komen. | Klop intussen de eiwitten, de suiker en het citroensap met een handmixer in een hittebestendige kom. | Zet de kom op een pan met kokend water en klop 6-8 minuten door tot de suiker is opgelost en de eiwitten in volume zijn toegenomen. | ||||||
| Haal de kom van de pan en klop nog 4-5 minuten door tot je een stevige en glanzende meringue hebt. | Verdeel de meringue over de glaasjes. | Geef de meringue een lichtbruin kleurtje met een crème brûlée-brander of zet de glaasjes kort onder een hete grill – dit kan alleen als je glaasjes hittebestendig zijn. | ||||||
| Serveer direct. |
Met een paar simpele ingrediënten maak je op die manier onwijs makkelijk de leukste desserts.
Kies bijvoorbeeld voor de populaire mini cheesecakes met Kinder chocolade of een hangop met muesli en aardbeien.
Smaakt heerlijk en ziet er ook nog eens superleuk uit.