kerst desserts recepten
Tiramonchou-kerstdessert
Ingrediënten: 200 g MonChou zacht & luchtig (kuipje), 2 Eidooiers, 100 g Witte Basterdsuiker, 2 el Honing, 50 ml sterke koffie, 4 el amaretto of koffielikeur, 2 el suiker, 12 lange vingers, 2 el Cacaopoeder, 1 keukenmachine of mixer, 6 (wijn) glazen, 1 (thee) zeefje, 1 stevig papier.
Bereidingswijze Zet in 4 stappen deze heerlijke Tiramonchou-kerstdessert op tafel.
Klop met de mixer de MonChou met de eidooiers, basterdsuiker en honing glad.
Meng in een diep bord de koffie, likeur en suiker.
Doop dee lange vingers één voor één in het koffiemengsel, halveer ze en leg in één laag op de bodems van de glazen.
Schep de helft van het roommengsel erop.
Maak op dezelfde manier nog een laag met lange vingers en de rest van het roommengsel.
Zet de glazen minstens 4 uur in de koelkast zodat de tiramonchou kan opstijven.
Knip uit stevig papier een ster (iets kleiner dan de glazen).
Houd de ster boven de glazen en strooi met het zeefje de cacaopoeder erover.
Zo’n chocolade eclair is om bij je vingers af te likken!
Marylise en Clea maken de eclairs met donkere chocolade.
Wil je het een keer op een andere manier proberen?
Gebruik dan witte smeltchocolade of chocolade met karamelsmaak.
Net even een andere twist, maar oh zo lekker.
Een zoete traditie om voort te zetten.
We kunnen het bijna niet voorstellen, maar als je geen liefhebber bent van chocolade, maak dan een topping met abrikozenjam of aardbeienjam.
Bekijk het recept.