:

mango dessert recepten

Romy de Bruijn
Romy de Bruijn
2025-12-03 03:18:54
Count answers : 1
0

Een heerlijk fris dessert met mango, mascarpone en koekjes.

Bereidingstijd: 25 minuten Recept voor: 4 personen Benodigdheden: Voor de mango:250 gr mangoblokjes (diepvries)scheutje water25 gr suiker Overig:100 ml slagroom250 gr mascarpone25 gr suiker1 tl koek en speculaas kruiden125 gr bastogne/kandijkoeken

Bereidingswijze: Verkruimel de koekjes met een keukenmachine of met de hand.

Doe de mangoblokjes, het water en suiker in een steelpan.

Laat dit circa 10 minuten pruttelen totdat de mango zacht is.

Pureer de mango met een staafmixer/blender.

Doe de mascarpone, suiker en koekkruiden in een kom en meng met een elektrische mixer goed door elkaar.

Voeg de slagroom toe en meng nogmaals door elkaar met de mixer.

Verdeel wat koekkruimels over de bodem van 4 glazen.

Daarna een laag van het slagroom mengsel.

Daarna een laag mango.

Herhaal dit totdat de ingredienten op zijn.

Eton mess met mango, een heerlijk toetje met laagjes Griekse yoghurt en slagroom, zoete mango, merengue en witte chocolade.

▢ 400 gram mango▢ 250 ml slagroom▢ 4 eetlepels basterdsuiker▢ 200 gram Griekse yoghurt▢ 1 theelepel vanille extract▢ 2 handjes merengue (*)▢ 50 gram witte chocolade (druppels of kleine stukjes)

Snij de helft van de mango in blokjes en de andere helft pureer je.

Klop de slagroom stijf met de helft van de basterdsuiker.

Roer de Griekse yoghurt los met de rest van de basterdsuiker en het vanille extract.

Schep de Griekse yoghurt door de slagroom.

Verdeel de helft hiervan over 4 glaasjes, daarop de helft van de mango puree gevolgd door de blokjes mango.

Hierover heen strooi je de helft van de merengue en de helft van de witte chocolade.

Gevolgd door weer een laag Griekse yoghurt/slagroom en daarop weer de mango puree, stukjes mango, merengue en de witte chocolade.

Serveer direct of bewaar in de koelkast (max. 1 dag - de merengue kan wat zacht worden).

Eet smakelijk!

* Gebruik hiervoor kleine stukjes merengue of een groot stuk merengue die je zelf in kleine stukjes hebt gehakt.

Ingrediënten Aantal personen 2 mango'smango's 200 ml verse slagroomverse slagroom 75 gram kristalsuikerkristalsuiker 250 gram mascarponemascarpone 6 roomboter kokoskransenroomboter kokoskransen Dit heb je nodigglaasjes (150-175 ml)

Schil de mango’s, snijd het vruchtvlees van de pit en snijd in kleine blokjes.

Klop de slagroom stijf met de suiker.

Roer de mascarpone los en spatel voorzichtig door de slagroom.

Breek de koeken in stukjes.

Verdeel de helft van het mascarponemengsel over de bodem van de glazen.

Verdeel vervolgens de helft van de koek en de helft van de mango in lagen erover.

Herhaal de lagen en serveer.

Ingrediënten Voor 4 personen Voorbereiding 20 min / Koelen minimaal 2 uur Ingrediënten 350 + 50 gr verse mango 60 gr gecondenseerde melk 1 el sinaasappelsap 1 el limoensap 2 el Griekse yoghurt (dikke) 100 + 50 ml slagroom Poedersuiker 4 bramen of frambozen 4 kleine blaadjes basilicum

Bereiding Doe 350 gr mango, de gecondenseerde melk, sinaasappelsap en limoensap in een blender en mix tot het geheel helemaal glad is.

Schenk in een kom.

Spatel de yoghurt er rustig doorheen.

Klop 100 ml slagroom zonder suiker tot deze zachte pieken heeft (dus niet super stijf kloppen).

Spatel de slagroom in 3 porties door de mango.

Rustig spatelen van buiten naar binnen tot alles gemengd is.

Giet in 4 mooie glaasjes en zet in de koelkast.

Toetje garneren Snijd de rest van de mango in hele kleine blokjes.

Klop de rest van de slagroom met wat poedersuiker tot deze stijf is.

Garneer de glaasjes vlak voor het serveren met de blokjes mango, slagroom, braam en basilicum.