Dessert met banaan en chocolade
Warme banaan met chocoladeEen toetje waarmee je punten scoort. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de bananen eerst in de breedte en dan in de lengte doormidden. Vouw grote vellen aluminiumfolie dubbel, leg in het midden van elk vel 2 stukken banaan en strooi er 1 el hagelslag en kaneel over. Vouw de foliepakketjes goed dicht en zet ze 15-20 min. in de hete oven. Klop de slagroom stijf met de suiker. Neem de pakketjes uit de oven, maak ze open en schep de banaan voorzichtig in schaaltjes. Verdeel de achtergebleven chocolade en het eventuele kookvocht erover. Serveer met de slagroom en bestrooi met wat extra kaneel.
Schenk voor volwassenen een klein scheutje jenever over de banaan voor hij de oven in gaat. Banaan van de bbq mét gesmolten chocolade is voor mij het ultieme barbecue dessert. Bananen in combinatie met chocolade doen het altijd goed. Snijd de ongepelde bananen aan de binnenkant over de lengte in. Let op dat je ze niet helemaal doorsnijdt. Leg elke banaan vervolgens op een eigen stuk aluminiumfolie. Trek de ingesneden bananen iets open en vul de inkeping met de chocolade en pecannoten. Besprenkel de bananen tot slot met wat rum. Maak pakketjes door de bananen in te pakken in de aluminiumfolie. Leg de ingepakte bananen met de ingesneden kant naar boven voorzichtig tussen de warme houtskool/as. Bak de bananen in de bbq of op het kampvuur tot ze klaar zijn. Hoelang dit duurt hangt af van het vuur of de as, maar de baktijd is gemiddeld 15-20 minuten. Check tegen het einde voorzichtig of de schil van de bananen donker van kleur is, alle chocolade is gesmolten en de banaan lekker zacht is. Serveer de bananen warm. Voor bananen in folie uit de oven, verwarm je de oven voor op 200 °C. Leg de ingepakte bananen met de ingesneden kant naar boven in een ovenschaal en bak ze vervolgens in 25-35 minuten. Serveer de zachte bananen met gesmolten chocolade als ze nog warm zijn.