sinterklaas dessert recepten
Cheesecake met kruidnoten en mandarijn-glazuur.
Bak jij deze Sinterklaas cheesecake met kruidnoten en mandarijnglazuur en dan zingen wij: o, kom er eens kijken, wat jij hebt gebakken!
Want cheesecake maken, dat kan iedereen.
Met deze oranje cheesecake verover je niet alleen het hart van Sinterklaas, maar ook die van al zijn Pieten.
En als toetje zijn deze appel-bladerdeegtaartjes een gegarandeerd succes.
Sinterklaas fudge met spijs en pepernootjes of speculaas.
Sinterklaas cupcakes met kruidnoten.
Ingrediënten10 eieren350 g suiker2 mandarijnen350 g Zelfrijzend bakmeel4 gelatineblaadjes500 ml Slagroom300 g Witte chocolade250 g poedersuiker250 g ongezouten roomboter250 g Mascarpone150 g chocolade letter puur1 bakje hazelnoten1 snufje Zout1 versiering, zoals (truffel)kruidnoten, soft nougat met chocolade, macarons of ander (sinterklaas)snoepgoed2 eiwitten1 rasp1 keukenmachine of mixer met gardes2 springvormen (ø 24 cm)2 taartroosters.
Verwarm de oven voor tot 180 ?C.
Klop met de mixer of in de keukenmachine de eieren met de suiker in 6-8 min. tot een luchtige en bleekgele crème.
Boen de mandarijnen schoon en rasp de oranje schil eraf.
Bewaar de mandarijnen.
Voeg de mandarijnrasp toe aan de eiercrème (bewaar eventueel een beetje om te garneren).
Zeef het bakmeel erboven en spatel het er luchtig door.
Verdeel het beslag over de springvormen.
Zet de vormen in de voorverwarmde oven en bak de biscuits in 30-35 min. goudbruin en gaar.
Laat ze 15 min. in de vorm afkoelen.
Verwijder de vorm en laat de biscuits op de roosters helemaal afkoelen.
Week de blaadjes gelatine 10 min. in een kom ruim koud water.
Verwarm in een steelpan 200 ml slagroom met de witte chocolade en roer glad.
Neem de chocoladeroom van het vuur en los de goed uitgeknepen gelatine in de warme room op.
Laat tot kamertemperatuur afkoelen.
Klop in de keukenmachine of met de mixer, met schone gardes, de eiwitten met een snuf zout stevig.
Voeg 50 g poedersuiker toe en klop het eiwit stijf en glanzend.
Klop in een aparte kom de resterende 300 ml slagroom lobbig.
Spatel het eiwit en vervolgens de slagroom door de wittechocoladeroom.
Snijd de bovenkanten van de biscuits (bewaar 1 bovenkant) en hol beide onderkanten met een lepel uit tot 1,5 cm van de rand en bodem.
Schenk de witte mousse in de taarten.
Stapel de 2 gevulde biscuits op elkaar en dek af met de bewaarde bovenkant.
Zet de taart minimaal 4 uur afgedekt in de koelkast om op te stijven.
Pers de mandarijnen uit.
Klop in de keukenmachine of met de mixer de boter met de resterende 200 g poedersuiker in 5 min. luchtig.
Klop er de mascarpone en druppelsgewijs het mandarijnensap door.
Bestrijk de boven- en zijkant van de taart met de frosting.
Zet de taart in de koelkast, zodat de frosting kan opstijven.
Smelt de pure chocolade letter in een hittebestendige kom boven een pan heet water (= au bain-marie); laat de kom het water niet raken.
Laat de chocolade afkoelen zodat deze nog net vloeibaar is, maar minder loopt.
Rooster intussen de hazelnoten in een koekenpan goudbruin en schud ze op een bord om af te koelen.
Druk de noten voorzichtig tegen de onderste rand van de taart.
Laat de afgekoelde maar nog dikke en vloeibare chocolade op de bovenkant van de taart lopen.
Strijk met de bolle kant van een lepel over de chocolade en laat zo de chocolade langzaam langs de rand lopen zodat mooie druppels ontstaan.
Zet de taart eventueel direct in de koelkast of diepvries zodat de chocolade meteen hard wordt.
Top de taart met versiering naar wens.
Snijd de taart met een scherp, vochtig mes in mooie punten.
Dit recept voor speculaas tiramisu is lekker eenvoudig.
In plaats van lange vingers gebruiken we speculaasjes.
Je hoeft alleen maar mascarpone en slagroom te kloppen en je kunt aan de slag met het maken van deze smakelijke speculaas tiramisu.
Belangrijk om te weten: er wordt geen rauw ei gebruikt in dit recept, maar wel een scheutje Licor 43 voor extra smaak.
Als je liever geen alcohol toevoegt, kun je dat gerust achterwege laten.
Heb je nog een overschot aan chocoladeletters?
We hebben een leuk idee voor je: met deze chocoladefondue kun je al die chocoladeletters in één keer opmaken!
Ook heel leuk om samen met je kinderen te doen.
Serveer de fondue na het eten met vers fruit en marshmallows.
Pepernoten tiramisu, een verrukkelijk nagerecht voor Sinterklaasavond.
Deze pepernoten tiramisu is speciaal voor kinderen, zonder rauwe eieren en zonder alcohol.
Hoewel we wel koffie hebben gebruikt, vervangen we de traditionele Marsala (zoete wijn) door een vleugje amandel koffiesiroop, verkrijgbaar bij de supermarkt.
Als je liever geen koffie wilt gebruiken, kun je chocolademelk met een scheutje amandelsiroop als alternatief gebruiken.
Maak gewoon twee versies, één voor de kinderen en één voor de volwassenen.
Een ouderwetse appelcrumble als dessert is altijd een schot in de roos!
We zijn gek op de combi van warm fruit en zoete kruimels.
Voeg een bolletje ijs toe of een royale toef slagroom, en het feest is compleet.
Vroeger aten we dit Oudhollandse gerecht altijd als we ziek waren, met bruine suiker, stroop en een klontje roomboter.
Nu eten we het graag als dessert met fruit, zoals stoofpeertjes.
Je kunt ook rode wijn, bessensap of ander fruit gebruiken, en in plaats van suiker gebruiken we nu maple syrup.
Speculaas-cheesecake Cheesecake is perfect om een dag van tevoren te maken en verrassend lekker met speculoos.
Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C/ hetelucht: 180°C).
Vet een taartvorm (23 cm Ø) in met boter en bekleed hem met bakpapier.
Maal voor de bodem de speculooskoekjes (houd 2 koekjes achter voor de garnering) fijn in een keuken machine.
Meng 85 g gesmolten boter erdoorheen.
Verdeel het mengsel over de taartvorm en druk met de bolle kant van een lepel stevig aan (houd de lepel tussendoor onder de hete kraan om te voorkomen dat de koekkruimels aan de lepel blijven kleven).
Druk de kruimels tegen de zijkanten een beetje omhoog.
Bak de bodem in 10-15 minuten goudbruin in de oven.
Laat afkoelen.
Klop alle ingrediënten voor de vulling met een handmixer romig.
Giet de vulling in de cakevorm en dek de vorm af met vershoudfolie.
Pak ook de zijkanten van de vorm goed in met folie.
Zet de vorm in een diepe braadslee of grote braadpan en giet kokend water in de braadslee of pan tot de vorm voor de helft onderstaat.
Bak de cheesecake ca. 15 minuten in de oven.
Verlaag daarna de oventemperatuur (elektrisch: 140°C / hetelucht: 120°C) en bak nog 1 uur en 15-20 minuten verder tot de cheesecake stevig is aan de randen, maar nog steeds een beetje zacht in het midden.
Zet de oven uit en laat de cheesecake in de oven ca. 2 uur afkoelen.
Haal de cake uit de oven en laat op kamertemperatuur verder afkoelen.
Zet de volledig afgekoelde cake een hele nacht in de koelkast.
Verdeel voor het serveren de speculoospasta over de cheesecake.
Klop voor de topping de slagroom met het vanille-extract tot zachte pieken.
Spatel de zure room erdoorheen.
Verdeel de room over de cheesecake.
Verkruimel de achtergehouden koekjes en garneer de cake ermee.
Een eenpersoons portie tiramisu in sinterklaas sferen: kruidnoten tiramisu.
Misschien wel de lekkerste tiramisu ooit door de toevoeging van speculaas.
Deze schattige Sinterklaas sloffentaartjes straalt volop het Sinterklaasfeest uit.
Versier het taartje met alles wat je maar wilt.
Deze taart past natuurlijk ontzettend goed bij het Sinterklaasfeest, maar ook daarbuiten staat hij goed op tafel.
Erg lekker en niet moeilijk om te maken!
Een schandalig lekkere Sinterklaas cheesecake met speculoospasta, speculaas en tumtummetjes.
Een heerlijk recept voor de zoetekauwen onder ons: mini sinterklaas pavlova’s met speculaas.
Deze speculaas tiramisu met speculaasjes en speculoospasta, maar zonder koffie en zonder alcohol is een geweldig tiramisu recept voor kinderen.
Met stoofpeertjes en speculaas maak je een onwijs lekker Sinterklaas dessert: stoofpeertjes-speculaas tiramisu.
Deze tiramisu eet je het liefst de hele dag door!
Een bijzonder lekker hapje voor Sinterklaas: gevulde speculaas truffels.
Een snel en eenvoudig recept dat je zelfs zonder oven kunt maken.
Een leuke variant op de klassieke banketstaaf zijn deze banketstaaf bonbons.
Hapklare banketstaaf bonbons zijn perfect voor bij de koffie of thee.