:

hartige taart recept zalm

Ben van der Linden
Ben van der Linden
2025-12-07 22:49:31
Count answers : 1
0

Verwarm de oven voor op 180 graden en haal het taartdeeg vast uit de vriezer.

Hak de dille fijn en snij de zalm in kleine stukjes. Was de prei en snij in dunne ringen. Maak de champignons schoon en snij in plakjes. Verhit een klein scheutje olie in een (wok)pan en bak de prei en champignons een paar minuten aan. Laat het vervolgens goed uitlekken in een vergiet.

Klop de eieren en de kookroom goed los met wat peper en zout. Meng vervolgens de zalm, prei, champignons en dille erdoor. Vet een quichevorm in met wat olie of boter en bekleed hem met het taartdeeg. Prik met een vork flink wat gaten in de bodem. Schenk het mengsel in de vorm en bak de quiche in 35 tot 40 minuten gaar.

Ingrediënten voor 4 personen 6 plakjes hartige taart deeg 6 eieren 3 el crème fraîche 100 gr geraspte oude kaas 4 lente uitjes 200 gr gerookte zalm Peper Olijfolie. Verwarm de oven voor op 200 graden hete lucht. Laat het hartige taartdeeg ontdooien. Bekleed een quichevorm van 24 cm met de plakjes deeg. Roer de eieren met de crème fraîche los in een kom. Snijd de lente ui in ringen en de zalm in stukjes. Voeg dit samen met de kaas bij de eieren. Breng de vulling op smaak met wat peper. Giet de vulling in de vorm. Bak de quiche in 30 minuten goudbruin.

De oven op 200⁰ C. boven-/onderwarmte voorverwarmen en het deeg 10 min. voor gebruik uit de koelkast halen. Bakblik invetten met boter, deeg uitrollen, bakpapier eraf halen en het deeg in de ingevette vorm leggen. Met een vork wat gaatjes in de bodem prikken. Verwarm de olie in een pan en bak hierin de spinazie samen met de knoflook. Het mengsel 2 min. op het vuur laten staan tot de spinazie is geslonken. Het mengsel van het vuur halen, de spinazie in een zeef scheppen en het meeste vocht eruit duwen. De eieren mixen met de room en de mosterd en op smaak brengen met peper en zout. De verse en gerookte zalm op de bodem van het deeg legen en de spinazie met 1 el pijnboompitten eroverheen en ertussen verdelen. Het eimengsel eroverheen schenken. en daarna de kaas over de vulling verdelen. De quiche onderin de oven in ca. 35 min. goudbruin bakken.

Ingredients Scale 6 plakjes diepvries bladerdeeg, ontdooid (of ga voor zelfgemaakt deeg) 175 gram zalmfilet scheutje olie 150 gram prei 100 gram wortel of winterpeen 1 flinke knoflook teen 2 theelepels Provencaalse kruiden ½ theelepel paprikapoeder 5 eieren (M) 250 ml slagroom 70 gram geraspte kaas zout & peper. Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius (180 hetelucht). Bekleed de springvorm met bakpapier, en vet de zijkanten in met een beetje boter of olie. Ondertussen leg je de plakjes bladerdeeg op elkaar, en rol uit tot een ronde lap van ongeveer 30 cm. doorsnede. Bekleed hiermee de springvorm, en vorm een opstaande rand. Prik met een vork enkele gaatjes in de bodem en rand. Zet vervolgens de vorm in de koelkast tot verder gebruik. Leg de zalmfilet op een stukje bakpapier, vouw hier een pakketje van en laat 10-12 minuten garen in de voorverwarmde oven. Haal hierna uit de oven, open het pakketje en laat uitstomen. Ondertussen snijd je de ‘draadjes’ van de prei en snijd wit en groene gedeelte vervolgens in ringen. Spoel de prei goed uit onder de koude kraan om zand te verwijderen. Schrap de wortel, spoel af en snijd vervolgens in blokjes van 1 x 1 cm. Pel de knoflook en pers deze uit. Verhit een scheutje olie in de hapjes pan en roerbak de prei, wortel en knoflook gedurende 5 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met zout, peper, Provençaalse kruiden en het paprikapoeder. Klop in een kom de eieren met wat peper en zout los. Voeg hier de slagroom aan toe en klop nogmaals licht door. Verdeel de gebakken groente over het bladerdeeg. ‘Verkruimel’ de gebakken zalm over de groente en giet hier het eiermengsel overheen. Top af met de geraspte kaas en schuif de vorm voorzichtig in de oven. Bak de Quiche met zalm en prei af gedurende 40-45 minuten en serveer er hooguit nog een groene salade bij.