:

dessert in glaasjes recepten

Siem van Beek
Siem van Beek
2025-12-02 12:06:02
Count answers : 1
0

Bokkenpootjes trifle Trifles zijn er in allerlei soorten en maten. Dit feestelijke dessert bestaat uit laagjes cake, vers fruit en zijdezachte custard, gepresenteerd in een glaasje of glazen kom, zodat je die kleurrijke lagen goed kunt bewonderen. Maar deze trifle met bokkenpootjes is net even anders! Naast de klassieke lagen cake vind je hier ook stukjes knapperige bokkenpootjes. Dubbel genieten!

Frambozen cheesecake Deze cheesecake met frambozen in een glaasje is een heerlijk en simpel toetje. Met een knapperige bodem, romige vulling en frisse frambozen is het een fijn toetje voor jong en oud. Houd wel rekening met een uurtje opstijven in de koelkast. Wil je een vegan variant maken? Gebruik dan plantaardige slagroom en vegan roomkaas.

Panna cotta Panna cotta is een fluweelzacht, Italiaans dessert dat letterlijk ‘gekookte room’ betekent. Het mooie is dat je deze lekkernij in een glaasje kunt serveren, waardoor je niet hoeft te prutsen met het uit de vorm halen. Bovendien kun je er eindeloos mee variëren door een saus van vers fruit naar keuze toe te voegen. Of je nu kiest voor een frisse frambozensaus of zoete karamelsaus, panna cotta is gegarandeerd een succes!

Appel kaneel trifle Deze trifle met appel en kaneel is een heerlijk warm toetje, vol met rijke en kruidige smaken. De appels combineren perfect met de warme, volle smaak van kaneel. Ideaal voor gure dagen, maar ook buiten de herfstmaanden is dit een heel lekker toetje. Laat de desserts minstens 2 uur opstijven in de koelkast, zodat alle smaken goed kunnen intrekken en je optimaal kan genieten.

Aardbeien cheesecake Of je ze nu verwerkt in een heerlijk dessert of gewoon zo uit het vuistje eet: aardbeien zijn altijd een groot succes. In dit toetje komen de zomerkoninkjes helemaal tot hun recht dankzij de knapperige bodem en zoete aardbeiensaus. Vers geplukte aardbeien zijn natuurlijk het allerlekkerst, maar als het geen aardbeienseizoen is, kun je ook prima aardbeien uit de diepvries gebruiken. Zo kun je het hele jaar door genieten van dit heerlijke toetje.

Appel cheesecake (Bijna) iedereen is dol op cheesecake en deze variant met appel en karamel is een echte topper! Het fijne aan dit toetje is dat je het van tevoren kunt maken, zodat je op de dag zelf alleen nog maar hoeft te genieten. Het recept is eenvoudig te verdubbelen, afhankelijk van het aantal gasten. Als fanatieke thuisbakker maak je de karamelsaus natuurlijk zelf, maar als je weinig tijd hebt, is een kant-en-klare versie uit de winkel ook prima. Zo zet je zonder stress een heerlijk toetje op tafel.

S’mores chocolade-karamelpotjes met meringue Deze toetjes zijn geïnspireerd op s’mores – een typische Amerikaanse kampeertraktatie bestaande uit biscuitjes, chocolade en geroosterde marshmallows. Een onweerstaanbare combi! Ingrediënten4 digestive biscuitjes120 g gezouten karamelsaus150 g pure chocolade 70% cacao – in stukjeszout200 ml slagroom3 eieren – gesplitst120 g witte basterdsuiker1 tl citroensap. Maal de biscuitjes in een keukenmachine of plet met een deegroller tot grove kruimels. Verdeel de kruimels over 6 glaasjes en verdeel de gezouten karamelsaus eroverheen. Zet de glaasjes in de koelkast. Smelt de chocolade met een snufje zout au bain-marie (in een hittebestendige kom boven een pan met kokend water). Laat de chocolade afkoelen. Klop ondertussen de slagroom met een handmixer lobbig. Voeg de eidooiers toe aan de gesmolten chocolade en roer glad. Spatel eerst ¼ van de slagroom erdoorheen en voeg dan de rest van de slagroom toe. Verdeel de chocoladeroom over de glaasjes en zet de glaasjes ca. 30 minuten terug in de koelkast om de room op te laten stijven. Haal de glaasjes voor het serveren uit de koelkast zodat ze op kamertemperatuur kunnen komen. Klop intussen de eiwitten, de suiker en het citroensap met een handmixer in een hittebestendige kom. Zet de kom op een pan met kokend water en klop 6-8 minuten door tot de suiker is opgelost en de eiwitten in volume zijn toegenomen. Haal de kom van de pan en klop nog 4-5 minuten door tot je een stevige en glanzende meringue hebt. Verdeel de meringue over de glaasjes. Geef de meringue een lichtbruin kleurtje met een crème brûlée-brander of zet de glaasjes kort onder een hete grill – dit kan alleen als je glaasjes hittebestendig zijn. Serveer direct.