:

suikervrije dessert recepten

Lars van Dokkum
Lars van Dokkum
2025-12-05 10:01:32
Count answers : 1
0

Suikervrij dessert met ricotta en koffie is een luchtig Italiaans nagerecht, perfect voor koffieliefhebbers.

Het dessert bestaat uit lagen van opgeklopte ricotta met espresso, kaneel en vanille, gecombineerd met een koffiegelei gemaakt van lungo en agar agar.

Na 20 minuten opstijven in de koelkast wordt het geheel afgemaakt met cacaopoeder of geschaafde chocolade voor een verfijnde, suikervrije afsluiting van de maaltijd.

Gang Nagerecht.

Keuken Italiaans.

Porties 2 desserts.

Bereidingstijd Bereidingstijd 30 min Totaal 30 minuten.

Ingrediënten 2 eiwitten 1 lungo coffee (120ml) 2 theelepels stevia of gebruik honing 250 gram ricotta 1 theelepel kaneel 1 theelepel vanille extract half zakje agar agar 3-4 gram 1 zakje instant espresso.

Zet een kopje koffie (lungo) van ongeveer 120ml.

Roer hier de agar agar doorheen, verdeel over twee mooie glazen en zet in de koelkast zodat het kan opstijven.

Dit duurt wel een minuut of 20.

Doe dan de ricotta, samen met de instant espresso, kaneel, vanille extract en stevia in een keukenmachine en mix goed door.

Je kunt dit natuurlijk ook met de hand doen.

Klop de eiwitten in een schone kom op tot er mooie pieken ontstaan en je de kom op z’n kop kunt houden.

Schep de eiwitten dan voorzichtig door het ricottamengsel, zodat dit mooi luchtig wordt.

Verdeel het ricotta mengsel over de twee glazen met koffie.

Maak af met wat cacaopoeder of geschaafde chocolade.

Enjoy!

Toetjes zonder toegevoegde suikersWil jij liever een gezond toetje zonder suiker?

Kies dan eens voor:yoghurt of kwark, ongezoet en zonder toegevoegde suikerseen schaaltje fruit, vers of uit de diepvrieseen handje ongezouten notenof varieer eindeloos met bovenstaande ingrediënten.

Bekijk dan onze recepten voor toetjes zonder suiker zoals chia-pudding met warme appel.