frambozen dessert recepten
Frambozen cheesecake in een glaasje, een feestje in een glaasje kun ik beter zeggen! Frisse, romige frambozen cheesecake met een bodem van verkruimelde bastognekoeken in een glaasje. Zomers, fris, zacht van smaak en makkelijk om te maken. Makkelijk toetje in een glaasje: frambozen cheesecake 4.61 van 43 stemmen ▢ 250 gram slagroom▢ 100 gram bastognekoeken▢ 100 gram MonChou▢ 75 gram frambozen ((vers))▢ 1 zakje vanillesuiker▢ 2½ eetlepel witte basterdsuiker▢ ½ eetlepel citroensap Verkruimel de bastognekoeken met de hand of in een keukenmachine. Verdeel de verkruimelde bastognekoeken over de bodem van 4 glaasjes. Klop de slagroom stijf en mix het zakje vanillesuiker erdoor. Klop de MonChou luchtig en mix hier de witte basterdsuiker en citroensap door. Mix de slagroom door de MonChou tot een luchtig geheel. Prak de frambozen met een vork fijn en schep dit door het slagroom/ MonChou mengsel. Verdeel het frambozen mengsel over de 4 glaasjes en zet de glaasje minimaal 2 uur in de koelkast om op de stijven. Garneer eventueel met verse frambozen en een blaadje munt.
Dit frambozentoetje heet officieel een raspberry fool omdat het zo makkelijk is. Iedereen kan dit maken. Yes! Dit is het makkelijkste toetje ever. Het is gewoon een kwestie van slagroom kloppen en dit mengen met geprakte frambozen. Wat koekkruimels, nootjes of een lekker koekje erin voor de bite en klaar ben je. Ingrediënten voor 4 personen 500 ml slagroom 350 gr frambozen + extra om te garneren 1,5 el + 2 el poedersuiker 1 el water 4 wafeltjes 30 gr pistachenoten Zo maak je het Leg de frambozen in een schaal. Voeg een 1,5 el poedersuiker en een el water toe en meng even om. Wil je likeur toevoegen, dan is dit het moment om de likeur (in plaats van water) aan de frambozen toe te voegen. Laat het een minuut of 10 staan. Klop in een kom de slagroom stijf met 2 el poedersuiker. Houd je van zoet, voeg dan gerust een extra lepel suiker toe. Prak de frambozen met een vork tot moes. Je kan het zo grof of fijn maken als je zelf wilt. Spatel de frambozenpuree door de geklopte slagroom. Verdeel het frambozentoetje over 4 glaasjes. Garneer de raspberry fool met een wafeltje en wat gehakte pistachenootjes en serveer meteen.
Chilled frambozen cheesecake maken: Bekleed de bodem van een springvorm met een doorsnede van 22 centimeter met bakpapier. Smelt 30 gram...