:

dessert recepten met mascarpone

Isabelle Versluijs
Isabelle Versluijs
2025-12-04 21:17:11
Count answers : 1
0

Deze aardbeien tiramisu is heerlijk zomers en bij velen favoriet.

Een klassieke tiramisu is altijd een goed idee om te maken als dessert.

Mijn tiramisu zonder ei is de klassieker, alleen gebruik ik geen rauwe eieren waardoor het toetje voor iedereen toegankelijk is.

Het geeft die heerlijke romigheid aan ijstaarten.

Met een cakevorm heb je eenvoudig je zelfgemaakte ijstaart op tafel staan.

Bijvoorbeeld deze overheerlijke koffie-karamel ijstaart, of ga voor een frisse frambozen-citroen ijstaart.

Maak dan bijvoorbeeld deze frisse frambozen-citroen tiramisu.

Helemaal heerlijk fris en de perfecte afsluiter van een zomers (Italiaans) diner is deze limoncello tiramisu.

Dan is mijn snelle tiramisu perfect.

Die is namelijk echt heel snel klaar!

Deze pannenkoekentaart met citroen-mascarponeroom kan ook snel klaar zijn (afhankelijk van of je de pannenkoeken zelf bakt) en is perfect als feestelijk dessert voor bijvoorbeeld een kinderfeestje of verjaardag!

Deze aardbeientaart met mascarpone-basilicumroom is fris en fruitig gebak.

Lekker bij de thee, maar ook zéeker als toetje.

Hier combineren we de zachte mascarpone met verse aardbeien en een vleugje basilicum voor een verrassende smaakcombinatie.

Deze meringuerol met chocola biedt een knapperige en zoete ervaring met een romige vulling van mascarpone en chocolade.

Mini trifles met advocaat zijn kleine glaasjes vol lekkers, waarbij mascarpone wordt gecombineerd met advocaat en cakekruimels voor een decadent toetje.

Deze feestelijke kerst tiramisu is een variatie op het klassieke Italiaanse dessert.

Nét even wat anders, met een winterse feest twist!

Met fris zurige cranberry compote, zoete lange vingers gedoopt in sinaasappelsap en natuurlijk een romige vulling van slagroom en mascarpone met wat sinaasappelrasp.

Tiramisu, een iconisch Italiaans dessert, is een perfect voorbeeld van een toetje met mascarpone.

Het bestaat uit lagen van luchtige mascarponecrème, doordrenkt met sterke koffiesmaak en afgewisseld met in koffie gedrenkte lange vingers.

Het wordt vaak bestrooid met cacaopoeder voor een vleugje bitter-zoetheid.

Het recept van deze speculaas tiramisu is supersimpel.

In plaats van lange vingers gebruiken we speculaasjes.

Verder is het een kwestie van mascarpone en slagroom kloppen en je kunt de speculaas tiramisu bouwen.

Deze cappuccino cake met mascarpone room is onweerstaanbaar goed.

De rijke smaak van koffie past supergoed bij de fluweelzachte structuur van mascarpone.

Het is een heerlijke traktatie voor koffieliefhebbers.

Het enige dat een beetje tijd vraagt is om je ananas te marineren.

Dat doe ik meestal in de ochtend als ik weet dat we ’s avonds dit gerecht willen eten.

Daarna is het nog maar een kwartiertje werk voor je geniet van dit heerlijke dessert.

Deze brownie is zo licht en luchtig dat hij meer een dessert is dan een tussendoortje.

Hij is perfect na een etentje, warm uit de oven, en krijgt van de mascarpone een bijna mousseachtige textuur.

Deze bars zijn precies zo’n recept naar mijn hart.

Heel makkelijk om te maken, maar toch even wat anders.

De smaak is geïnspireerd op de amaretto sour, een cocktail op basis van amaretto en citroen.

Die smaak komt tot stand door de combinatie van lemon curd en amarettocrème.

Door haverkoekjes te gebruiken, heb je geen oven nodig.

De mascarpone maakt het geheel lekker romig.

Het zal niet de eerste keer zijn dat je bramen in combinatie ziet met mascarpone.

Dat komt omdat deze kaas de perfecte tegenhanger is van het zuurtje in dit fruit.

Zo creëer je een gebalanceerd dessert.

Chocoholics, deze is voor jullie!

Combineer chocolade met aardbeien en mascarpone voor de taart van je dromen.

Ingrediënten1 el + een beetje boter100 g + een beetje bloem4 eieren100 g suikerzout100 g chocolade250 g mascarpone1 el aardbeienjam200 g aardbeien

BereidingVerwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C / gas: stand 3).

Vet een taartvorm (ca. 24 cm Ø) in en bestuif hem met bloem.

Klop de eieren met de suiker en een snuf zout ca. 10 minuten tot een luchtige massa.

Smelt de chocolade en de boter au bain-marie.

Spatel voorzichtig de chocolade door het eiermengsel.

Zeef de bloem erboven en spatel voorzichtig erdoor.

Giet het beslag in de taartvorm en bak de taart ca. 25-30 minuten in de oven.

Neem de taart uit de oven en laat hem ca. 10 minuten afkoelen.

Roer de mascarpone los en meng er de aardbeienjam doorheen.

Was de aardbeien en verwijder de kroontjes.

Neem de chocoladetaart uit de vorm, leg hem op een bord en snijd hem horizontaal doormidden.

Smeer 1⁄3 van de mascarpone over de onderste taarthelft en leg de bovenste helft erbovenop.

Smeer de rest van de mascarpone over de taart en verdeel er de aardbeien over.