:

pasen dessert recepten

Fabian Çiçek
Fabian Çiçek
2025-12-04 13:12:05
Count answers : 3
0

Of je nou uitgebreid gaat brunchen of juist uitpakt met het avondeten tijdens Pasen, deze cheesecake in een glaasje mag eigenlijk niet ontbreken. De vrolijke gele kleur doet me direct al aan Pasen denken en iedereen heeft toch zin in een lekker nagerecht? Door de cheesecake in een glaasje te serveren, kun je al lekker van tevoren aan de slag.

4 glaasjes 100 g Jodekoeken50 g boter600 g naturel roomkaas of zuivelspread100 g kristalsuikerrasp van 1 citroen4 el Advocaat4 passievruchten4 paaskoekjes Maal de Jodekoeken fijn in een foodprocessor of met behulp van een deegroller. Smelt ondertussen de boter in een pannetje. Meng de koekkruimels met de gesmolten boter en schep de bodemmix in de glaasjes. Klop de naturel roomkaas met de suiker en citroen zeste op. Doe eventueel de cheesecakevulling in een spuitzak als je dit makkelijker vindt werken. Verdeel een lepel Advocaat over de koekbodem in de glaasjes en schep hier een beetje van de cheesecakevulling overheen. Verdeel het vruchtvlees van een halve passievrucht over de cheesecakelaag. Spuit de rest van het cheesecakebeslag over de passievrucht en schep de rest van de passievrucht daar weer bovenop. Zet de cheesecake glaasjes een uur in de koelkast. Spuit voor het serveren een toef slagroom in de glaasjes en garneer met een paaskoekje.

Ingrediënten440 g Dr. Oetker kwarktaart aardbeismaak60 g Roomboter500 g magere kwark250 ml Slagroom3 grote aardbeien1 spuitbus slagroom1 Dr. Oetker decoratiestiften choco & karamel6 springvormen (ø 10 cm) bekleed met bakpapier Smelt de boter en meng met de kruimelbodemmix uit de verpakking voor kwarktaart. Bedek er de bodem van de springvormpjes mee en druk aan. Zet 10 min. in de koelkast. Bereid de taartmix volgens de aanwijzingen op de verpakking, verdeel over de bodem van de springvormpjes en laat 2½ uur opstijven in de koelkast. Snijd de aardbeien in kwarten. Spuit een toef slagroom op elk taartje, steek er de aardbeien als oren in en maak met de stiften oogjes en een mondje.

Ingrediënten400 g amarena-kersen (op siroop pot) 250 g botercake75 ml cream sherry (bijv. Los Cisnes) 300 ml slagroom500 ml vanillevla120 g lemoncurd (potje of zelfgemaakt) 25 g pure chocolade Laat de kersen uitlekken in een zeef boven een kom. Snijd de cake in plakken en bedek de bodem van een grote trifle-schaal of glazen kom ermee. Druppel de sherry en de helft van de opgevangen siroop erover en laat trekken. Klop de slagroom tot zachte pieken en zet apart. Lepel de vla over de cake in het glas en verdeel er de helft van de kersen over. Druppel de helft van de overige siroop erover. Schep de slagroom erop en strijk glad. Lepel de lemoncurd erover. Zet tot gebruik in de koelkast. Verdeel de overige kersen vlak voor het serveren over de trifle en besprenkel met de overige siroop. Rasp de chocolade erover en serveer.