Glutenvrij en lactosevrij bakken
Glutenvrij gebak bevat geen gluten, die normaal gesproken in tarwe, rogge en gerst zitten.
In plaats daarvan worden alternatieve meelsoorten gebruikt, zoals: Amandelmeel – Nootachtige smaak, perfect voor cakes en koekjes. Havermoutmeel – Voor een stevige bite. Boekweitmeel – Geschikt voor hartige taarten of pannenkoeken. Rijstmeel – Neutrale smaak, zorgt voor een lichte textuur.
Om een luchtige glutenvrije taart te maken, volg deze stappen: Meng meelsoorten – Combineer rijstmeel en amandelmeel voor de beste textuur; amandelmeel zorgt voor vocht, rijstmeel voor structuur. Zeef het meel – Dit voorkomt klonten en zorgt voor een luchtigere textuur. Gebruik rijsmiddelen – Voeg bakpoeder of baking soda toe om de taart luchtig te maken. Klop de eieren goed op – Dit zorgt voor extra luchtigheid en een lichte textuur. Voeg vocht toe – Yoghurt of kokosmelk maakt de taart smeuïger en minder droog. Meng voorzichtig om de luchtigheid te behouden.
Van deze zwarte bonen brownies mag je lekker guilt-free snoepen. Dit gebakje is namelijk gluten- en lactosevrij en bevat geen geraffineerde suikers. Ook heel fijn: de brownies zijn al in tien minuten klaar om te bakken.
Aardbeien tiramisu met limoncello Glutenvrije aardbeientiramisu met limoncello en zelfgemaakte lange vingers. Makkelijk om te maken, glutenvrij en lactosevrij!
Gezonde mini cheesecakejes Deze no-bake gezonde mini cheesecakes zijn niet alleen een feestje om naar te kijken ze zijn ook waanzinnig lekker! Je hebt er geen oven voor nodig, hoe fijn is dat? Makkelijk om te maken, glutenvrij én vegan!
Solero toetjes Solero toetjes, met pezik, mango, passievrucht en een romige vulling. Deze toetjes zijn ontzettend geliefd, dat vind ik zo leuk om te zien! Je maakt ze makkelijk en snel! Glutenvrij, lactosevrij en vegan voor de liefhebbers.
Glutenvrije kwarktaart met bramen Een fris zoete vegan en glutenvrije bramen kwarktaart om je vingers bij af te likken! Je hebt er geen oven voor nodig, hoe handig is dat?!
Glutenvrije aardbeienmousse taart Een zomerse taart met de smaken van aardbeien, witte chocolade en pistachenoten! Je kan de oven uitlaten want deze taart is no-bake. Met een crunchy bodem en een romige aardbeienmousse vulling. Glutenvrij en vegan te maken!
No-bake carrot cake Een frisse no-bake carrot cake met een vleugje limoen en een romige topping. Versier de glutenvrije carrot cake dan met witte chocolade en pistachenootjes!
Gezondere Bounty’s Deze taart is glutenvrij, vegan én ontzettend lekker!
Kinder Bueno cheesecake Combineer een luchtige gepofte chocolade-rijst bodem met een romige gestreepte Kinder Bueno cheesecake én er ontstaat een WAAN-ZINNIGE smaaksensatie! Deze taart is glutenvrij, vegan én ontzettend lekker!
Glutenvrije en vegan Snickers Een brosse bodem gecombineerd met een heerlijke dadel karamellaag, gezouten pinda’s en een topping van chocolade. Glutenvrij én vegan!
Makkelijke no-bake pecan pie koekjes Ohh lieve mensen, wat zijn ze lekker deze no-bake pecan pie koekjes! Ideaal voor de warmere dagen want je hebt er geen oven voor nodig.
Inmiddels eet ik alweer bijna tien jaar glutenvrij, volledig melkvrij en eivrij.
Glutenvrije en vegan chocoladetaartjes.
Glutenvrije en vegan no bake pinda chocoladetaart Voor deze no bake pinda chocoladetaart heb je geen oven nodig, want de ingrediënten hoeven niet afgebakken te worden.
Glutenvrije en lactosevrije chocolademousse.
De brownie is glutenvrij, lactosevrij én eivrij.
Healthy blauwe bessen taart (no bake).
Glutenvrije en vegan bounty brownie.
Glutenvrije en lactosevrije zandkoekjes.
Glutenvrije lactosevrije banketbakkersroom recept.
Heerlijke luchtige glutenvrije lemon drizzle cake! Citroencake met een knapperige fris-zoete lemon drizzle eroverheen. Glutenvrij en lactosevrij.
Voor de cake 225 gram zachte boter (je kunt ook lactosevrije margarine gebruiken) 225 gram suiker 275 gram glutenvrij bloem 16 gram bakpoeder 1/2 tl xanthaan gom Een snuf zout 4 eieren 5 el lactosevrije melk De geraspte schil van 3 citroenen 2 el citroensap.
Voor de topping 6 el citroensap 100 gram poedersuiker.
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Vet een cakevorm van 30 cm in en bekleed met bakpapier. Klop de boter met de suiker luchtig. Voeg dan een voor een de eieren toe en mix steeds tussendoor. Voeg ook de melk en het citroensap beetje bij beetje toe en mix door elkaar. Meng bloem, bakpoeder, xanthaan gom, zout en citroenrasp door elkaar in een kom en voeg dit beetje bij beetje toe aan de natte ingrediënten, terwijl je steeds tussendoor mixt. Mix tot je een glad beslag hebt. Giet het mengsel in de bakvorm en gebruik een spatel om het glad te strijken. Bak de cake 55-60 minuten in de oven.